PROJEKTI

NOVICE

Odprtje razstave projekta Viri življenja / Izvori života!

Zmagovalna fotografija natečaja

12.12.2011

V petek, 09.12.2011, je v prostorih Službe Vlade Republike Slovenije za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) potekalo odprtje fotografske razstave. Pričujoča razstava je eden izmed rezultatov meddržavnega projekta KALI, RIBNIKI IN IZVIRI: NAŠA PRETEKLOST – NAŠA PRIHODNOST / LOKVE, RIBNJACI I IZVORI: NAŠA PROŠLOST – NAŠA BODUČNOST z akronimom VIRI ŽIVLJENJA / IZVORI ŽIVOTA. Nosilec razstave je Zavod RS za varstvo narave, ostali partnerji projekta pa so Občina Črnomelj (vodilni partner), Občina Metlika, Občina Semič, Ribiška družina Črnomelj in Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Operacija se izvaja v okviru OP IPA Sl‐HR 2007‐2013, delno jo financira Evropska unija iz Instrumenta za predpristopno pomoč, na državni ravni pa izvajanje projekta sofinancira SVLR.

Razstavljenih je 20 uokvirjenih slik pridobljenih z natečajem, s katerim je želel Zavod spodbuditi ljubiteljske in poklicne fotografe k bolj pozornemu in do narave prijaznemu spremljanju vse bolj občutljivih vodnih virov ter živali in rastlin v naravnem okolju. 

Z razstavo želimo vse obiskovalce opozoriti na veliko raznolikost življenja v in ob vodnih virih ter jih pozvati k spoštovanju rastlinskih in živalskih vrst.

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |