PROJEKTI

NOVICE

Zaključen projekt "Natura 2000 v dolini Branice"

Zaključna prireditev (Foto: Sanda Hain)

05.09.2012

Projekt »Natura 2000 v dolini Branice« se je konec avgusta končal z zaključno prireditvijo v Hiši posebne sorte v Kodretih. Projekt je vodila novogoriša enota Zavoda, sofinanciran pa se je bil iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Na zaključni prireditvi so nas pozdravili direktor Zavoda, dr. Krajčič, župan občine Komen, g. Božič in gostitelj dogodka ter pobudnik in partner projekta g. Sorta. Po uvodnih razmišljanjih je vodja projekta Irena Kodele Krašna predstavila potek in dosežke projekta. V okviru projekta so bili izvedeni popisi območja ter številne delavnice in naravoslovni dnevi za staro in mlado, na katerih so domačini in obiskovalci doline spoznavali varovane vrste tega območja. Organizirano je bilo medobčinsko tekmovanja osnovnošolcev o poznavanju območij Natura 2000 in doline Branice.  Izdelana so bila strokovna izhodišča za načrt upravljanja ter predstavljena na poljuden način v publikaciji »Natura 2000 v dolini Branice«.  V sklopu projekta pa je bil posnet tudi kratek dokumentarni film o dolini Branice in varovanih vrstah. Premierno je bil prikazan prav na zaključni prireditvi v Kodretih.

Prireditve se je udeležilo večje število domačinov, ki so z navdušenjem sprejeli knjižico ter si ogledali dokumentarni film. Po projekciji filma z  impresivnimi posnetkih Cilira Mlinarja – Cica je v dvorani odmeval bučen aplavz.

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |