PROJEKTI

NOVICE

Tudi letos slikarska kolonija v Žuničih

20.06.2006

Letos, drugo leto zapored, Zavod RS za varstvo narave podpira umetnike slikarje iz več držav. Srečali in ustvarjali bodo na likovni koloniji »Na bregovih Kolpe« od 23. - 25. junija v Šokčevem dvoru v Žuničih v Beli krajini. Organizator slikarske kolonije je KUD Artoteka Bela Krajina, Črnomelj. Moto in tema letošnje tridnevne likovne ustvarjalne kolonije je reka Kolpa z vsemi svojimi čari. Umetnikom pa bodo zaposleni iz novomeške območne enote Zavoda RS za varstvo narave predali tudi nekatera naravovarstvena znanja.

V soboto, 24. junija, bodo organizirali družabni večer z domačini, možen bo tudi ogled ustvarjenih likovnih del.

Znano je, da narava močno inspirira umetnike, na Zavodu RS za varstvo narave pa smo se odločili, da je tudi to način, kako v čim širši javnosti vzpodbuditi pozitiven odnos do narave in zato likovno kolonijo tudi finančno podprli. Mentor kolonije bo g. Luka Antičevič iz Avstrije, sicer pa pričakujemo umetnike iz Slovenije, sosednje Hrvaške in Avstrije.

Narava ne pozna meja, umetnost prav tako ne. Še posebej tako lepo ohranjena, kot je pri nas, pa je lahko navdih tako umetnikom, ki jo izrazijo na svoj način, kot vsem nam, ki jo doživljamo po svoje.

Naj bo slikarska kolonija še korak k pozitivnemu odnosu do narave in dodatna spodbuda pri ustanavljanju Krajinskega parka Kolpa.

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |