PROJEKTI

NOVICE

Predstavitev Steskih jam in Ponikovskega krasa - Dan parkov 2014

22.05.2014

Zavod RS za varstvo narave in Občina Žalec sta v sodelovanju s KS Ponikva, KD Ponikva in Podružnično šolo Ponikva pri Žalcu, ob Evropskem dnevu parkov pripravila slovesno otvoritev informativnih tabel in predstavitev Steskih jam in Ponikovskega krasa.

Ta dan so učenci podružnične OŠ Ponikva pri Žalcu v okviru športnega dne izvedli pohod po Ponikovskem krasu z zaključkom pri ribniku Steska. Ob 11.00 uri je sledila slovesna otvoritev informativnih tabel, ki se je pričela s kulturnim programom učencev POŠ Ponikva pri Žalcu ter pevskim nastopom MPZ kulturnega društva Ponikva. Po nagovoru župana Občine Žalec g. Janka Kosa in vodje OE Celje ZRSVN ge. Mojce Tomažič je sledil sprehod po soteski do vhoda obeh jam. Tu so svoje delo, odkrivanje in raziskovanje jam predstavili jamarji jamarskih društev (Jamarski klub Črni galeb Prebold, Koroško-Šaleški jamarski klub Speleos-Siga Velenje, Šaleški jamarski klub- Podlasica Topolščica).

Z izvedenim dogodkom smo želeli opozoriti tudi na pomen ohranjanja narave na območju Ponikovskega krasa ter pomen dobrega sodelovanja lokalne skupnosti, ki je ključnega pomena za uspešno varstvo narave v nekem okolju.

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |