PROJEKTI

NOVICE

Na sejmu Narava zdravje smo predstavili dva projekta

11.11.2016

Zavod RS za varstvo narave je v sejem Narava-Zdravje vpet že več kot 10 let. Zadnja tri leta sodeluje tudi kot eden od ocenjevalcev natečaja »Planetu Zemlja prijazna občina« in na otvoritvi sejma občinam izročimo nagrade. Prav tako pa je Zavod stkal naravovarstevne vezi s samimi organizatorji sejma – Gospodarskim razstaviščem.

V letu 2016 smo na sejmu nastopili v treh vlogah – sodelovali smo na otvoritvenem dogodku, predstavili projekt LIFE TO GRASSLANDS – Življenje traviščem in predstavili projekt LIFE Kočevsko.

Na stojnici LIFE TO GRASSLANDS – Življenje traviščem smo na sejmu Narava – Zdravje projekt predstavili prvič. Predstavljali smo vsebino projekta, katerega namen je vzpostavitev ugodnega stanja in zagotavljanja dolgoročnega ohranjanja suhih travišč na štirih območjih: Haloze, Pohorje, Kum in Gorjanci.

Projekt LIFE Kočevsko se je letos predstavil drugič, prvič pa samostojno z vsemi partnerji. Na sejmu smo za večjo prepoznavnost projekta predstavili brošure, razglednice in različne posnetke, film, modele tarčnih vrst in infomat – tu so  obiskovalci dobili številne informacije o projektu, si pogledali tarčne vrste projekta LIFE Kočevsko - orla belorepca, divjega petelina, gozdnega jereba, triprstega in belohrbtega detla ter človeško ribico.
Pomemben del obeh projektov je komunikacija z deležniki in tudi širše. Prav to predstavitev na sejmu omogoča. Število obiskovalcev, ki se iz leta v leto na sejmu povečuje, je le še dodaten razlog, da smo se tudi letos predstavili.

 

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |