PROJEKTI

NOVICE

Uspešni dogodki preteklega tedna

14.06.2017

V preteklem tednu smo uspešno zaključili tri izobraževalno promocijske dogodke: 24 ur z reko Muro, Dan za Savinjo in opazovanje delfinov v slovenskem morju.


24 ur z reko Muro smo v Veržeju izvedli že tretje leto zapored. Sodelovalo je 46 društev in organizacij in skupaj z več kot 400 otroci vrtcev in šol ter domačini in obiskovalci 24 ur preživelo ob reki Muri. Izvedene so bile številne tematske eksperimentalne in ustvarjalne delavnice, vodeni raziskovalni sprehodi, terenski popisi vrst, predavanja. Več o dogodku.  


Dan za Savinjo je potekal prvič  v soorganizaciji Občine Rečica ob Savinji ter 15 društvi in organizacijami - soustvarjalci dogodka. Dan posvečen reki Savinji je potekal na območju med Grušoveljskim jezom in Špendetovim jezom (poligon PGD Grušovlje). Na poučnem, zabavnem in družabnem dogodki smo preko dneva spoznavali območje, značilnosti, procese, zgodbe … reke Savinje. Z nami je bilo 370 otrok in njihovih spremljevalcev. Več o dogodku.


Opazovanje delfinov v slovenskem morju smo v tej obliki izvedli prvič. V sodelovanju z društvom Morigenos, Morsko biološko postajo Piran, Upravo za pomorstvo, ribiškim inšpektorjem in policijo smo se podali na morje z namenom, da opozorimo na nujnost ohranjanja morske biotske raznovrstnosti, prav tako pa tudi na nujnost zagotavljanja ustreznih pogojev za delo vseh tistih, ki smo tako ali drugače povezani z raziskovanjem in ohranjanjem morskega ekosistema. Na morju smo se srečali tudi s tremi delfini: Daphne, Capri in Morigenos.  


Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |