PROJEKTI

NOVICE

NV akcija 2018 - tabla netopirji Stoperce postavljena

28.09.2018

26. 9. 2018 smo na šolskem igrišču v Stopercah uradno predstavili interpretacijsko netopirsko tablo, ki jo je ZRSVN OE MB načrtoval v planu NV akcij 2018. Prav tako smo počistili podstrešje gvana. Lanska postavitev podesta in folije se je izkazala za zelo dobro in učinkovito, saj smo letos 25 kg gvana počistili v pičle pol ure.

 

Popoldanskih ustvarjalnih delavnic in gibalnih iger na temo netopirjev se je udeležilo skoraj 40 otrok in staršev. V večernem delu je sledil še »lov na netopirje« (predstavitev metode raziskovanja netopirjev z mreženjem), »prisluškovanje netopirjev« z ultrazvočnimi detektorji, srečanje z živim netopirjem in pravljični zaključek dneva oziroma noči, ki so jo ta dan otroci prespali v šoli.

 

Iskrena hvala občini Majšperk, ki je finančno pripomogla, da tabla lahko stoji. Hvala učiteljicam na šoli Stoperce in ravnateljici OŠ Majšperk. Pomemben del je prispevalo tudi Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev, ki ga je zastopala predsednica Jasmina Kotnik. Hvala tudi vsem, ostalim, ki ste ta dan prispevali vsak svoj del pri uresničitvi table in dogodka.

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |