PROJEKTI

DOGODKI

Razstava »Bogastvo lagune« na Turistici

Zavod RS za varstvo narave skupaj s Fakulteto za turistične študije – Turistico Univerze na Primorskem pripravlja dogodek ob postavitvi razstave o laguni Stjuža.

Razstava predstavi laguno kot dragocen življenjski prostor za rastlinske in živalske vrste na slovenski obali. Obenem poudari razloge in možnosti za njeno ohranitev in razvoj trajnostnega turizma. Laguna Stjuža je edina slovenska morska laguna in je del Krajinskega parka Strunjan. Ime Stjuža izvira iz italijanske besede chiusa (zaprta). Pred približno 200 leti so jo z nasipom ločili od morja, z njim pa jo še vedno povezuje pretočni kanal.

Odprtje razstave z naslovom »Bogastvo lagune« bo v sredo, 6. maja, ob 11. uri v Portorožu, na Fakulteti za turistične študije – Turistici (Obala 11a, Portorož).

Ob otvoritvi razstave vas bosta pozdravila doc. dr. Igor Jurinčič (Turistica) in mag. Robert Turk (Zavod RS za varstvo narave). Sledilo bo razmišljanje o odnosu med turizmom in varstvom narave (Tina Trampuš, ZRSVN) ter predstavitev turizma v Krajinskem parku Strunjan (Alenka Popič, ZRSVN).

Razstava bo na ogled v avli Turistice v Portorožu do konca maja 2009.

Vabilo in Sporočilo za medije
   

 

05.05.2009

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |