PROJEKTI

DOGODKI

Pokosimo luge

V Krajinskem parku Lahinja, v naravnem rezervatu Nerajski lugi, bomo v nedeljo, 14. junij z začetkom ob desetih pokosili luge. RIC Bela krajina, upravljavec Krajinskega parka Lahinja in Društvo Krnica v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave, Območno enoto Novo mesto organizira že tretjo akcijo ročne košnje močvirnih travnikov v Krajinskem parku Lahinja.

Na prireditvi bo prikazana ročna košnja v družabno tekmovalnem vzdušju. Namen prireditve je  vzpodbuditi košnjo močvirnih travnikov v naravnem rezervatu Nerajski Lugi ter obuditi stare običaje v času košnje.

Kot omenjeno bo prireditev v družabno tekmovalnem vzdušju. Tako bo vsak tekmovalec prejel majico, malico in priznanje, najboljši kosci in grabljice pa še dodatne nagrade. Naj pa tekmovalci s seboj prinesejo orodje za košnjo in grabljenje ter se zglasijo na zbirnem mestu že ob 9.00 uri. Vsi, ki bi se želeli preizkusiti v košnji in grabljenju se lahko do petka, 12. junija 2009 prijavijo pri Veri Vardjan, na tel.: 031/ 705 519 ali 07/ 305 74 28.

Več informacij v priloženem sporočilu za medije.

11.06.2009

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |