PROJEKTI

DOGODKI

Geološki zakladi Pohora predstavljeni v Mariboru

Pohorje je največji masiv magmatskih in metamorfnih kamnin v Sloveniji, ki v geološkem pogledu izstopajo iz sicer pretežno »sedimentne« Slovenije.

Vljudno Vas vabimo na predstavitev knjižice GEOLOŠKI ZAKLADI POHORJA v sredo, 24. februarja 2010, ob 11. uri v Glazerjevo dvorano Univerzitetne knjižnice Maribor, Gospejna ulica 10.


Knjižico bosta predstavila mag. Mojca Bedjanič in ilustrator Samo Jenčič iz Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave. Sodelovali bodo še: mag. Vlasta Stavbar iz Univerzitetne knjižnice Maribor (predstavitev domoznanskega gradiva o Pohorju), dr. Miha Jeršek iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije (Nastanek in značilnosti Pohorja), mag. Igor Cotič iz podjetja Mineral d.d. (Avtohtonost, prepoznavnost, identiteta), mag. Matjaž Jež in dr. Jurij Gulič iz Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave (Narava Pohorja).

Pred dvorano bodo v vitrinah predstavljene geološke posebnosti Pohorja iz Geološko-paleontološkega zasebnega muzeja Pangea Vilija Podgorška in gradivo o Pohorju iz Enote za domoznanstvo Univerzitetne knjižnice Maribor.

VABILO  in sporočilo za medije

 

19.02.2010

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |