PROJEKTI

DOGODKI

Teden Geoparka med Peco in Košuto

Projektni partnerji projekta Vzpostavitev čezmejnega geoparka med Peco in Košuto vas vljudno vabimo na Teden Geoparka med Peco in Košuto,
ki se bo odvijal od 9. do 14. maja in območje napolnil s številnimi zanimivimi dogodki na temo Geoparka.

V tednu Geoparka bo velik del aktivnosti namenjen prav izobraževanju. V okviru tega se bodo odvijale številne geološke delavnice, tako za učitelje, otroke, učence in starše, kot tudi za drugo zainteresirano javnost.

Učitelji, vzgojitelji in predstavniki izobraževalnih institucij ste še posebej vabljeni k udeležbi na naslednjih delavnicah:
- Skrivnostni svet kamnin, mineralov in fosilov za učitelje 2. in 3. triade OŠ in učitelje SŠ , ki se bo odvijala v sredo 11. 5., ob 13:30 uri na CŠOD Mežica, Breg 13, 2392 Mežica

- Geo-dogodivščine za vzgojitelje in učitelje 1. triade OŠ, ki se bo odvijala v torek 10. 5. ob 13:00 uri v sejni sobi Občine Železna Kapla, Eisenkappel 260, 9135 Bad Eisenkappel

Pod motom „Zabavno, poučno, ni mučno“ bomo spoznali geološko zgradbo Geoparka med Peco in Košuto, kamnine, minerale in fosile, ki to območje gradijo in geo-posebnosti Geoparka. Sledila bo kreativna  delavnica, na kateri bomo skupaj sooblikovali gradiva in vsebine, ki bodo kasneje lahko služili kot učni pripomoček v učnem programu šol.

Vabljeni tudi na ostale prireditve v okviru Tedna Geoparka -Program in Podrobni program.

Prosimo, da nam svojo udeležbo na delavnicah potrdite do 6. maja na: zrsvn.oemb@zrsvn.si Veselimo se snidenja z vami in vas lepo pozdravljamo!

Vljudno vabljeni tudi na novinarsko konferenco v okviru čezmejnega projekta "Vzpostavitev čezmejnega geoparka med Peco in Košuto", ki bo 5. 5. 2011. Zbor je ob 9. uri pred informacijsko pisarno Obirskih jam na glavnem trgu v Železni Kapli, od koder se bomo z avtobusom odpeljali do Obirskih jam. Več informacij v vabilu.

03.05.2011

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |