PROJEKTI

DOGODKI

Že osme Evropske noči nočnih metuljev

Vabimo vas, da se pridružite vseevropskemu opazovanju nočnih metuljev (EMN: European Moth Nights), ki bo potekalo na različnih krajih Slovenije od 25. do 29. avgusta letos. Organizatorji dogodka v Sloveniji so Zavod RS za varstvo narave, Slovensko entomološko društvo Štefana Michielija in Društvo za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije. Organizacijo na ravni Evrope usklajujeta Švicarska in Madžarska zveza za varstvo metuljev.

Otvoritveni večer bo v četrtek 25. 8. 2011 na Ljubljanskem barju. Zbirališče je na Logu ob 20.15h (Dostop s severa: Tržaška cesta, Gmajnice, cesta v Legarice, približno 1km južno od križišča s Tržaško cesto - karta). Podrobno bomo predstavili projekt EMN in problematiko ohranjanja metuljev, pa tudi projekt Življenje ponoči, ki se ukvarja s proučevanjem in zmanjševanjem vplivov svetlobnega onesnaževanja na nočne metulje in netopirje.

V naslednjih dneh bomo nočne metulje opazovali na Krasu, na Tolminskem, na Kolpi, v Halozah in na Goričkem. Več v VABILU

Na zbirališča pridite v primerni opremi, ki obsega pohodniško obutev, odvračala za klope in komarje, baterijsko svetilko, fotoaparat in toplejša oblačila, saj so avgustovske noči lahko hladne. Opazovanje bo potekalo predvidoma od 20,45h do 24h. Nikar ne pozabite na zvrhano mero dobre volje, vztrajnosti in optimizma. V primeru dežja nočno opazovanje žal odpade.

Več informacij, natančne lokacije in kontakti koordinatorjev so v VABILU in sporočilu za medije.

17.08.2011

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |