PROJEKTI

DOGODKI

Čiščenje pohorskih planj 2011

Zavod RS za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije, Unior d.d. – Program turizem, Občina Zreče, Občina Mislinja in Sklad za ohranjanje narave Pohorje vas vabijo na drugo prostovoljno naravovarstveno akcijo čiščenja zaraščenih travišč - planj na Pohorju (območje Mulejevega vrha zahodno od Rogle), ki bo v soboto, 8. oktobra 2011.

Zbirali se bomo pred hotelom Planja na Rogli ob 8.00 uri in pred poslopjem Zavoda za gozdove Slovenije KE Mislinja, v Mislinji ob 8.00 uri.

Akcija poteka kot poprojektna aktivnost projekta NATREG in kot priprava na čezmejni projekt SI-AT ALPA.

Prosimo vas, da svojo prisotnost na prostovoljni akciji potrdite na elektronski naslov ohranimoplanje@gmail.com ali sebastjan.struc@zrsvn.si ali na tel. št. 02/ 333 13 74, do srede 05.10.2011.

S seboj imejte primerno delovno opremo in obutev (rokavice, sadjarske škarje, žagica) in dobro voljo, za prehrano bo poskrbljeno. Akcija bo trajala predvidoma do 14. ure.

Opozorilo za varnost pri delu: Organizatorji akcije ne odgovarjajo za kakršnakoli tveganja, ki nastanejo kot rezultat delovne aktivnosti. Več o varnosti pri delu v gozdu lahko najdete na naslednji povezavi:
http://www.zgs.gov.si/fileadmin/zgs/main/img/PDF/zgibanke/Knjige/Varnost_zdravje.pdf

V primeru slabega vremena se akcija prestavi na naslednjo soboto, 15. oktobra 2011.

Več informacij v VABILU in sporočilu za medije.

Karta - zbirališče na Rogli

Karta - zbirališče v Mislinji

12.10.2011

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |