PROJEKTI

DOGODKI

Dogodki ob dnevu mokrišč

Ob svetovnem dnevu mokrišč Zavod RS za varstvo narave organizira številne dogodke po vsej Sloveniji.

Tako vas Zavod in Univerzitetna knjižnica Maribor vabita v sredo 1. februarja ob 17 uri v Glazerjevo dvorano UKM na predavanje in otvoritev razstave o mokriščih. O pomenu mokrišč bo spregovoril mag. Matjaž Jež, projekt WETMAN, s katerim v Sloveniji ohranjamo mokrišča, pa bo podrobneje predstavil dr. Jurij Gulič. Po predavanju bo dr. Darij Krajčič, direktor Zavoda RS za varstvo narave, odprl zanimivo fotografsko razstavo o mokriščih v Sloveniji.  Vabilo

Območna enota Nova Gorica pripravlja v torek, 31. januarja 2012 ob 18.30 uri predavanje z naslovom Soča s pritoki: med povirji in izlivi. Predavanje bo potekalo v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini (Cesta IV. prekomorske 1, 5270 Ajdovščina), predaval  bo mag. Daniel Rojšek.
 
Od 1.2.2012 do 7.2.2012 bo v Mestni knjižnici Kranj postavljena razstava »Narava med Radovljico in Bledom, Odkrite skrivnosti mokrišč Blejskega kota in širšega območja sotočja Save Dolinke in Save Bohinjke«. V sklopu dogodkov ob dnevu mokrišč bo kranjska območna enota Zavoda 3. februarja bo ob 17. uri pripravila tudi kratko predavanje o mokriščih in vodenje po razstavi.

Vabimo vas tudi na tiskovno konferenco ob svetovnem dnevu mokrišč, 2. februarja, ki bo 1. februarja ob 13. uri v hotelu Arena v Mariboru (Pot k mlinu 57). Več informacij najdete v vabilu.

 

 

 

26.01.2012

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |