PROJEKTI

DOGODKI

»Voda: zeleno prebivališče«

Zavod RS za varstvo narave in Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji in Urad vlade za komuniciranje vas ob Zelenem tednu vabita na dogodek v izvedbi Centra Evropa z naslovom »Voda: zeleno prebivališče«, ki bo potekal v Miklošičevem parku v Ljubljani v torek, 22. maja, med 11. in 15. uro.

Voda je v vseh svojih pojavnih oblikah nujna za obstoj življenja na Zemlji. Pravzaprav se je življenje začelo prav v vodi – v oceanih, v katerih po ocenah strokovnjakov živi kar 17 odstotkov vseh odkritih in zabeleženih oblik živih bitij. Na ta dejstva bi morali pomisliti vsakič, ko s svojim vedenjem kakorkoli škodujemo oziroma nespoštljivo ravnamo z vodo.

Da bi se naučili pravilnega odnosa do vode, vas vabimo, da se nam pridružite na izobraževalnem dogodku, kjer boste lahko sodelovali tudi v nagradni igri za praktične nagrade, sodelovali pri izdelavi mokrišča iz plastelina, pobožali vidrin kožuh ali pa se udeležili kakšnega izmed predavanj in interaktivnih delavnic.

Program spremljevalnega dogajanja:
11.30 – 12.00 Mokrišča, ali jih poznamo? predavanje Zavoda RS za varstvo narave,
12.00 – 12.45 Živa voda – od biodiverzitete do pipe, predavanje Zavoda Lutra
13.00 – 13.30 Predstavitev vodnega in obvodnega naravnega bogastva v Strunjanu
13:45 – 14:15 – predavanje Varuh zakladov Ljubljanskega barja
med 11:00 in 15:00 delavnica za otroke: spoznajmo polojnika, eno najbolj značilnih solinskih ptic, Krajinski park Sečoveljske soline

Dogodek soorganizirajo organizacije, ki sodelujejo v finančnem mehanizmu Evropske unije LIFE+, namenjenem varstvu okolja: Zavod RS za varstvo narave, Krajinski park Strunjan, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine Lutra, Krajinski park Ljubljansko barje in Krajinski park Sečoveljske soline.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato vas prosimo, da svojo prisotnost obvezno potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oziroma na naslov info@center-evropa.si. V primeru dežja bo dogodek potekal v Centru Evropa, Dalmatinova 4, Ljubljana.

VABILO

Gradivo za medije

17.05.2012

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |