PROJEKTI

DOGODKI

Zavod sodeluje pri Mednarodni noči netopirjev

Mali podkovnjaki (foto: Marjan Trobec)

V soboto, 7. septembra 2013 bomo netopirje lahko spoznali na poseben, zanimiv način. V sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev in Zavodom za varstvo narave bo Županova jama gostila dogodek v okviru akcije Mednarodna noč netopirjev, s katerim želijo ljubitelji teh zanimivih in skrivnostnih, pa hkrati ogroženih živali netopirje približati širši javnosti.

V Županovi jami vsako leto prezimuje približno 100 malih podkovnjakov, ki so ena od več kot dvajset vrst netopirjev, ki živjo v Sloveniji. O tem, zakaj je jama za netopirje pomembna kot zatočišče in zakaj se pravzaprav vanjo zatekajo, bodo lahko obiskovalci izvedeli med vodenim ogledom, ki se bo začel ob 17. uri.

Ob 18:30 se bo program nadaljeval na površju, pred jamo, s strokovnim predavanjem o netopirjih in njihovem pomenu za ravnotežje v naravi. Otroci bodo lahko sodelovali v likovni delavnici in si izdelali netopirje. Ko pa bo padel mrak, bomo s pomočjo detektorjev ultrazvoka prisluhnili glasovom netopirjev, ki bodo izletali iz jame.

Več informacij

02.09.2013

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |