PROJEKTI

DOGODKI

Noč netopirjev 2016

Tudi letos smo v sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev (SDPVN) pripravili »Mednarodno noč netopirjev« v sodelovanju z OŠ Stara Cerkev in župnijo Stara Cerkev v Stari Cerkvi pri Kočevju.  

V petek 2. 9. 2016 smo se zbrali zbrali pred cerkvijo Marijinega Vnebovzetja v Stari Cerkvi. Cerkev smo očistili netopirskega gvana, ki se je nabralo na cerkvenem zvoniku in po podestih namestili zaščitno ponjavo. Ob 17h so na osnovni šoli potekale likovno ustvarjalne delavnice, kjer so otroci lahko izdelali svojega netopirja iz papirja, »netopirske« magnetke, zgibali origami netopirje in barvali netopirje.

Ob letošnji Noči netopirjev je izšla tudi nova naravovarstvena zgodbica za otroke z naslovom »Dogodivščina netopirja Mračka«. Zgodbico smo otrokom prebrali in jim knjižice tudi razdelili.

Sledilo je predavanje z naslovom »Skrivnostni nočni letalci« in predstavitev naravovarstvene akcije »Ohranjanje zatočišč netopirjev v cerkvah«. Po predavanju smo opazovali izletavanja netopirjev ter s pomočjo ultrazvočnega detektorja poslušali njihovo oglašanja.

PROGRAM DOGODKA

Sporočilo za medije  

 

26.08.2016

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |