PROJEKTI

DOGODKI

3. marec - svetovni dan prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst (World Wildlife Day)

Leta 2013 je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov 3. marec razglasila za svetovni dan prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst (World Wildlife Day). Na Zavodu za varstvo narave ga bomo obeležili z dvema naravovarstvenima dogodkoma.

Sporočilo letošnjega svetovnega dne prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst je Poslušajmo glas mladih – naredimo nekaj za varstvo ogroženih vrst že danes (Listen to the young voices - Do one thing today to help protect the world's wildlife).

A ne smemo računati le na mlade, prihajajoče generacije. Mladim moramo biti zgled, nekaj za dobrobit prostoživečih vrst lahko naredi vsak. Na Zavodu RS za varstvo narave posebno skrb namenjamo naravovarstveno najvrednejšim delom narave ter najbolj ogroženim območjem in vrstam. Zato bomo ob letošnjem dnevu prosto živečih živalskih in rastlinskih vrst izvedli dve naravovarstveni akciji - eno za rastline in eno za živali.

V petek 3. marca bomo postavili nov gnezditven podstavek z gnezdom za belo štorkljo v Kostanjevici na Krki, v soboto 4. marca pa odstranili zarasti na rastišču žičkega grobeljnika v Žičah (Občina Slovenske Konjice).

Sporočilo za medije


 

Petek, 3. 3. 2017: Akcija gnezdo bele štorklje – Kostanjevica na Krki
Lokacija: Galerija Božidar Jakac, Grajska cesta 45, Kostanjevica na Krki, ob 13h
Vabilo  

Sobota, 4. 3. 2017: Akcija žički grobeljnik
Zbirno mesto udeležencev je na parkirišču v bližnjem opuščenem kamnolomu v Žičah, ob 9.00 uri.
Zemljevid lokacije 

 

28.02.2017

Žički grobeljnik

Bela štorklja

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |