PROJEKTI

DOGODKI

Začenja se Drava Festival

Z otvoritvenim dogodkom v soboto, 13. maja v Drava centru v Mariboru se pričenja 2. Drava Festival, festival doživetij ob in na reki Dravi, ki bo potekal vse do 16. julija 2017, po večini ob koncih tedna.

Gre za skupek enotno promoviranih izobraževalno - naravovarstvenih ter rekreacijsko - turističnih dogodkov, ki jih organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije.

Namen Drava festivala je reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem ter dvigniti zavest o kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, in o pomenu njegovega ohranjanja. Drava Festival koordinira Skupina za Dravo, ki je plod uspešnega regionalnega povezovanja v in po projektu SEE River, v Skupini pa sodeluje tudi Zavod RS za varstvo narave.

Reka Drava predstavlja vir navdiha tudi Dejanu Zavcu, letošnjemu ambasadorju Drava Festivala, ki bo skupaj z lani proglašenim kraljem in skrbnikom Drave, Borutom Rojsom, poskrbel za prav poseben otvoritveni dogodek: v soboto, 13. maja, ob 14. uri se bosta pomerila v dravskem triatlonu, zabavnem tekmovanju v Drava centru v Mariboru.

Program festivalskih dogodkov – teh bo več kot 75 – najdete na spletni strani http://www.dravafestival.si/ .

10.05.2017

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |