PROJEKTI

DOGODKI

O drevesih ZA drevesa

Leto je naokrog in ponovno vas vabimo na dogodek "O drevesih ZA drevesa". Zavod RS za varstvo narave se pridružuje dogodkom, ki potekajo v okviru Meseca krajinske arhitekture in ga povezujemo s praznovanjem Evropskega leta kulturne dediščine.

Vabimo vas, da se nam pridružite v Izoli, v petek, 6. aprila - na sprehodu (ob 16:30) in predavanju (19:00) v Mestni knjižnici Izola.

VABILO


Vabimo vas na sprehod po Izoli, ki ga bomo začeli v parku Arrigoni (Dantejeva ulica, ob vhodu v marino) in nadaljevali po drevoredu pinij ob Prešernovi ulici. Vzdolž poti se bomo pogovarjali o izzivih načrtovanja, interpretacije in vzdrževanja objektov kulturne dediščine, kot so parki, vrtovi in drevoredi. Govorili bomo o negi starih dreves in prisluhnili pravljicam.

Ob 19. uri bo sledilo predavanje v Mestni knjižnici Izola. pedavali bodo Etbin Tavčar - ZVKDS OE Piran, Tina Trampuš - ZRSVN OE Piran in Lena Marion - Tisa d.o.o., Arboristično društvo Slovenije.

Na ogled bodo knjige o drevesih in zemljevid za sprehod po Izoli, prisluhnili bomo pravljici (Lutkovno kulturno društvo Mari-o-net.te) ter zaključili s pogostitvijo na vrtu knjižnice (Kmetija Gramona).


Več informacij o Mesecu krajinske arhitekture in koledar dogodkov (več kot štirideset dogodkov po Sloveniji) na www.dkas.si

28.03.2018

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |