PROJEKTI

DOGODKI

22. april - svetovni dan Zemlje

Praprot - Peruša, Arhiv ZRSVN

Zavod RS za varstvo narave se pridružuje obeleževanju svetovnega dneva Zemlje, ki je nastal kot posledica zavedanja, da je industrijski razvoj pustil močan pečat v naravi. Več v sporočilu za javnost...

 

Objavljamo pismo generalnega sekretarja CBD, DR. CRISTIANA PAŞCA PALMERJA. Odprto pismo objavljamo v celoti v angleškem jeziku.

Pismo

 

Ob svetovnem dnevu Zemlje bomo otvorili fotografsko razstavo z naslovom Mavrična doživetja travnikov, ki bo potekala v petek, 20. aprila ob 18. uri v Stari galeriji Delavskega doma Trbovlje.
Avtor fotografij Gregor Kalan, prikaže pomen ohranjanja biotske pestrosti travnikov na dvanajstih kolažih s travniškim cvetjem, s katerimi predstavlja raznovrstnost oblik, barv in vrst. Predstavljeni so tudi biotsko osiromašeni travniki, kot posledica sodobnega načina kmetijstva.
Opuščanje kmetijske rabe na eni strani in intenziviranje gospodarjenja na drugi strani, pomeni najbolj opazne spremembe na suhih traviščih, ki so sicer eno najbolj vrstno bogatih življenjskih okolij. Na območju Kuma izvajamo projekt LIFE TO GRASSLANDS ali Življenje traviščem, ki z različnimi aktivnostmi izboljšuje stanje in zagotavlja dolgoročnejše upravljanje suhih travišč, ki so pomembno življenjsko okolje številnim ogroženim vrstam v našem okolju in tudi širše.

Vabilo


V ponedeljek 23. aprila pa bodo strokovnjaki iz Zavoda RS za varstvo narave mlade iz OŠ Polule iz Celja popeljali po mestu in predstavili mestna drevesa.

 

 

20.04.2018

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |