PROJEKTI

DOGODKI

ZRSVN tudi letos v Skupini za Dravo, ki prireja 3. Drava festival

Otvoritev 3. Drava Festivala bo 11. maja. 2018 ob 11. uri pred Hišo Stare trte, Vojašniška 8, 2000 Maribor. Takrat bomo ponovno razglasili Kralja Drave, ki bo za leto dni pod svoje žezlo prevzel skrb za reko in njene ekosisteme.

V letošnjem letu bo 3. Drava Festival potekal med 11. majem in 15. julijem 2018. Tudi letos bo to konglomerat enotno promoviranih izobraževalno - naravovarstvenih ter rekreacijsko - turističnih dogodkov, ki jih organizirajo različna društva in organizacije na in ob reki Dravi.

Drava Festival  reko Dravo in njene številne danosti približuje lokalnim prebivalcem, jim predstavi  zdravo in kakovostno življenjsko okolje, ki ga reka omogoča, ter seveda pomen ohranjanja tega okolja.

Festival povezuje tudi ponudnike storitev in izdelkov in s tem spodbuja medsebojno sodelovanje ter spodbuja trajnostni razvoj območja reke Drave v Sloveniji.

Festival koordinira Skupina za Dravo, v kateri je Zavod (Zavod RS za varstvo narave, območna enota Maribor) RRA Koroška, Zavod za turizem Maribor - Pohorje, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave Maribor in Zavod Iskriva.

 

 

Vabljeni na otvoritev in na več kot 70 dogodkov, ki bodo potekali na in ob Dravi v naslednjih dveh mesecih. Več na: DRAVAFESTIVAL

 

10.05.2018

Foto: Martin Vernik

Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design Creativ, Novi mediji d.o.o. |