Ponor na Cerkniškem jezeruVelikonočnicaČrni močerilNajevska lipaFosilni ostanek polža Pereiraea gervaisiJaricaJerebika (plod)
[ Celje ] [ Kranj ] [ Ljubljana ] [ Maribor ] [ Nova Gorica ] [ Novo mesto ] [ Piran ] [ Osrednja enota ]
 
   
  Projekti   

 


EKSKURZIJA NA JELOVICO

Zaradi življenjskega prostora divjega petelina in skrivnostnega malega skovika, redkih barjanskih cvetnic in mahov je Jelovica predvideno območje Natura 2000.
Kranjski območni enoti Zavoda RS za varstvo narave in Zavoda za gozdove Slovenije, sta pripravili v četrtek, 25.9.2003 ekskurzijo na Jelovico. Ogledali smo si aktivno Selško planino, strojno sečnjo na Rovtarici, barje Ledina in vas Sorico z arhitekturno dediščino.

Terenski ogled dela Jelovice je bil namenjen predstavitvi projekta Natura 2000 ter razlogov za predvideno vključitev Jelovice v potencialno območje Natura 2000.
Ekskurzije so se udeležili vabljeni predstavniki Občin Bohinj, Bled, Radovljica in Železniki, Agrarne skupnosti, Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice in Zveze lovskih družin Gorenjske. Ob razgovoru so prejeli osnovne informacije v zvezi z vprašanji o možnih usmeritvah, ukrepih za izvajanje projekta Natura 2000 na Jelovici in možnostih za nadaljnje izvajanje tradicionalnega gospodarjenja na Jelovici, pogovor pa je tekel tudi o nadaljevanju projekta Natura 2000 na Jelovici.

 
 

 Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design CREATIV, Novi mediji d.o.o. |