Ponor na Cerkniškem jezeruVelikonočnicaČrni močerilNajevska lipaFosilni ostanek polža Pereiraea gervaisiJaricaJerebika (plod)
[ Celje ] [ Kranj ] [ Ljubljana ] [ Maribor ] [ Nova Gorica ] [ Novo mesto ] [ Piran ] [ Osrednja enota ]
 
   
  Projekti  
 

 

 

 

 

 

101 KAL – STABILNA EKO MREŽA

Projekt se je začel v letu 2001 z obnovo dveh kalov (pučev) na območju Slovenske Istre, zaradi uspešnega sodelovanja prebivalcev s službo za varstvo narave ter številnih lokalnih pobud, pa je kmalu prerasel svoje začetne okvire. Odločili smo se, da posameznikom, društvom in lokalnim skupnostim omogočimo boljše pogoje za izvedbo obnove kalov, hkrati pa zagotovimo dostop do strokovnega znanja in do informacij o možnostih pridobivanja finančnih sredstev. Rezultat teh skupnih prizadevanj je knjižica in zbrani prispevki, s katerimi vabimo vse zainteresirane, da kale spoznajo in jih obnovijo.

Zbrane prispevke si lahko preberete v dokumentu, ali si gradivo tudi natisnete. Dokument je mogoče dobiti tudi na zgoščenki Obnavljamo kale, ki jo dobite brezplačno na sedežu Območne enote zavoda v Piranu.

Projekt je primer zelo uspešnega komuniciranja med lokalnimi prebivalci in ''državno službo''. Pridobljene izkušnje imajo mednarodni pomen, kar smo predstavili na več delavnicah, srečanjih in spletnih straneh oziroma v publikacijah. Del projekta je predstavljen na spletni strani Komisije za vzgojo in komunikacijo pri organizaciji IUCN.

 
 

 Copyright © Zavod Republike Slovenije za varstvo narave | production & design CREATIV, Novi mediji d.o.o. |